Større skrift: A A A

Kvesser klørne før lokale forhandlinger

Førti tillitsvalgte fra Parat Media er i dag tirsdag samlet i Nice for å gjennomføre årets representantskapsmøte og forberede de lokale forhandlingene.

Parat Medias leder, Liz Ovesen, er fornøyd med fremmøtet.
– Det er lenge siden det var så mange på representasjonskapsmøtet, sier Liz Ovesen.

Representantskapsmøtet behandler beretning, regnskap, handlingsplan og budsjett. Det går fort unna, og det er ifølge Liz Ovesen helt etter planen.
– Vi bør ikke bruke mye tid på historien, og en fremtid som vi egentlig ikke vet hvordan blir. Derfor vil vi heller bruke tiden på hva vi kan gjøre for medlemmene her og nå, sier Parat Media-lederen.

 
Både nedbemanning og vekst
Den tradisjonelle mediebransjen har i mange år vært preget av nedbemanninger. Samtidig vokser en ny gren frem innenfor  analyse, content-marketing (innholdsmarkedsføring) og utvikling av kunstig intelligens.
– På samlingen i år er alle deler av bransjen representert.  Selv om vi har ulike utfordringer i ulike deler av bransjen har vi mye felles, sier Liz Ovesen.

Den nye delen av bransjen er såpass annerledes enn den tradisjonelle mediebransjen at vi har egne ulike vervebrosjyrer for områdene forteller Ovesen.
– Innenfor den tradisjonelle delen av bransjen legger vi vekt på hvordan vi kan bistå i omstillings- og nedbemanningsprosesser, mens vi i den nye delen av bransjen jobber med vekst, sier Liz Ovesen.

Deltakerne i Nice speiler hvordan mediebransjen ser ut. Det er tillitsvalgte i både den defensive og offensive delen av bransjen.